Paddlat och protesterat

I dag blev en bra dag även om den började med samma mensiga humör och ett släng av hemlängtan som det väl blir när man är i en ny stad där man känner ungefär en person. Men jag mötte upp min supergulliga numera ex-roomie Hellen och hennes kompis Caroline. Båda är så söta och vi hängde på demonstrationen på Wall street - som ärligt talat var rätt lam. Sedan satt vi på ett deli och snackade länge och sen hakade de på till kajakpaddlingen - och det var skitkul! Så glad att de följde med, hade inte alls varit lika kul annars. Vädret var dåligt på eftermiddagen och jag var rädd att kajakförsök nummer två också skulle gå åt skogen men det klarnade upp och det var så coolt att paddla med skyskraporna runt omkring en. Men lite läskigt också för det var hårda strömmar i Hudsonfloden och jag fick paddla rätt långt motströms för att kunna se Empire State building från vattnet - men det var helt klart värt det! Man blev dyblöt med sunkigt vatten dock...känner sjukdomarna på huden redan nu! :)Men helt klart en spännande grej som jag kan rekommendera - speciellt i skymningen med en rosafärgad himmel över skraporna. Mer om det snart i en tidning nära dig!

Sedan åkte jag hem till Matt (ja den där enda vännen här) och kollade in hans nya lägenhet - den var hur cool som helst! Eller det var egentligen mest huset som var hur coolt som helst - det fanns en stor swimmingpool inomhus, ett stort gym, en jacuzzi, en bastu, en jättestor gård med utomhusbar, en takterass med solstolar och....ett husdjursspa!
Vi hängde med hans granne - en rolig gaykille från Orlando. Sen råkade jag kolla min mejl och såg ett snorkigt mejl från min snorkiga roomie som surade över AC:n vilken jag inte ens har rört. Trist slut på kvällen men Matt författade ett bra mejl tillbaka som hon svarade på så det verkar lugnt. Nu sängen!


Wikileaks-bilen körde om och om igen runt demonstrationsområdet.

Utsikten från Matts takterass! Slår min får jag nog ändå medge...


Mitt rum i NYC...

..Ser ut så här: Färgglatt eller hur?


Bokat!

Äntligen har jag fått tid att boka hotell i Southampton! Blev såklart fett overpriced (ja jag tänker slänga mig med engelska ord precis som Victoria Silvstedt och Maria Montazami, jag får det nu) :) men väldigt fint.

Kolla in: http://www.southamptoninn.com/

Snart ligger jag där vid poolen och goonar mig!

Det här kommer inte bli en blogg...

....där jag bara berättar hur bra jag har det! Igår, dag två, var inte alls en toppdag. Kajakingen blev inte av, jag hade fattat fel och en "Expedition course" var alltså inte att vi skulle ut på expedition utan att en galen kanadensare skulle prata om expeditioner. Och han hade verkligen inget att säga. Men sa det miljoner gånger om. Han berättade totalt ointressanta anekdoter om sina kajaktrippar och typ fyra gånger om hur man packar en kajak. Jag och fotografen stod där och skruvade på oss och ville bara bort. Jag hade mensvärk och ville bara hem, men så klart åkte jag fel i tunnelbanan och hamnade ungefär så fel som man bara kunde. En och en halv timme senare var jag hemma, och ville bara gråta såsom jag alltid vill den där dagen i månaden. Ett avsnitt av Svenska Hollywoodfruar gjorde lite susen och jag somnade utmattad.

I dag ska jag träffa Hellen, min nu utflyttade roomie. Vi bodde ju bara två nätter ihop men hon är ändå just nu min närmsta vän här :). Vi ska kolla in demonstrationen Occupy Wall Street, det ska bli intressant. Sedan ska jag försöka mig på kajakpaddling i eftermiddag igen och hoppas att det går bättre. Ok, that's it for now.

Ändrade planer

Expressen ändrade planerna på det jobbet som jag pysslar med just nu så de judiska delis är numera historia - på schemat står i stället helikopterflygning och lite annat smått och gott. Först blev jag irriterad men efter ett tag så kändes det skönt - vet inte om jag hade pallat att äta stabbig koshermat i flera dagar. I går på Sarges deli i Murray Hill åt jag de mest konstiga saker - en Matzou ball, som var som en jättestor äggboll i hönsbuljong och oxbringa på potatiskaka med äppelsås. Ganska gott men mastigt. Och jag som är en "italienska delikatesser"-person och rätt kräsen. Jag är stolt över mig själv.

I går kväll träffade jag alltså två svenska tjejer på Roberta's i Bushwick. Jag trodde vi skulle äta och var väldigt sugen på deras underbara pizzor men det var drinkar på den mysiga utegården som gällde. Man får vänta ett bra tag för att få bord där. Det blev ett lustigt sammanträffande med den ena tjejen, eftersom att det snabbt visade sig att hon var från Täby och storasyster till en tjej som jag hängde med i gymnasiet. Ja, världen är liten.

I dag har jag varit och ätit lunch på ett Mellanöstern-hak som hette Zahara's i East Village med Expressens fotograf. Nu är jag hemma och jobbar en stund innan det är dags att dra i väg till kajakpaddlingen. Det ska bli kul men jag är lite nervös!

Första dagen!

Nu har jag snart varit ett helt dygn i New York! I dag har jag ätit lunch på ett judiskt deli i Murray Hill med en av mina rumskompisar. Hon var den enda som var hemma igår kväll när jag kom hit och vi klickade jättebra. Hon är 25, jobbar i en vintagebutik i Chelsea och har nyligen flyttat hit från Tuscon, Arizona. Tyvärr flyttar hon till New Jersey redan i morgon, men jag hoppas vi ska hålla kontakten ändå. Vi ska iallafall gå på en demonstration mot orättvisa löner på Wall Street tillsammans på torsdag. Ska bli intressant. 
Har än så länge bara träffat en till av roomiesarna och hon har tydligt visat att hon inte är särskilt intresserad av att hänga med mig. Försökte konversera med henne, men hon svarade superkort och ställde inga egna frågor. Hon har mängder av tatueringar och gick väldigt självsäkert runt i ett jättelitet spetsnattlinne :).
Sedan har jag skaffat mig ett amerikanskt telefonnummer, köpt en tröja på Forever21 och kommit tillbaka till lägenheten rätt utmattad. Men skam den som ger sig, snart ska jag äta middag på Roberta's, den enda restaurangen här i Bushwick som jag faktiskt redan varit på tidigare, med ett gäng svenskar som jag aldrig träffat, ska bli spännande! Har mejlat med en svensk tjej ett tag, vi har gemensamma bekanta och har bestämt att möta upp henne, hennes pojkvän och deras kompis. Nu ska jag jobba lite och läsa på om kosher-mat inför första jobbet för Expressen i morgon. Ska möta Expressens NY-fotograf i morgon på Katz, ett deli som kanske mest är känt för att var skådeplatsen för Meg Ryans orgasm-scen i "När Harry mötte Sally". Sedan på kvällen blir det kajakpaddling i Hudson River med Manhattans skyline i bakgrunden!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0